Om projektet

Bag denne side står Finn Krogh – jeg er naturfotograf bosiddende i Midt/Vestjylland.
Det primære formål med projektet er, at formidle oplevelser og billeder fra danske skove og den danske natur.

Mange naturfotografer går meget målrettet efter, at lave det bedst mulige billede af et specifikt motiv. Og det kan give de mest utroligt flotte naturbilleder, f.eks. teknisk perfekte nærbilleder af vilde dyr.
Den slags billeder kræver oftest en masse nøjagtig planlægning, og at bruge lang tid i f.eks. et fotoskjul det helt rigtige sted.

Projekt Skovfotografen har en anden tilgang til naturfotografering.
Her er det naturoplevelsen der skal drive naturbillederne frem. Det betyder dog også, at billederne ofte bliver mere tilfældige og noget andet end knivskarpe portrætter af fugle og dyr.

Oplevelsen kunne bare være en morgentur gennem en dansk skov, hvor man nogen gange møder dyr – andre gange ikke. Men altid giver skoven dig en masse motiver og landskaber, der ændrer sig efter årstidernes skiften.
Nogen gange vil turen være målrettet mod bestemte typer billeder. Det kunne f.eks. være, at opleve solopgangen et sted hvor der ofte er krondyr, tage til Endelave for at se vilde kaniner, besøge Klosterheden for at kigge efter bævere eller lignende.
Men det skal som udgangspunkt ikke være jagten på et perfekt billede, der skal være drivkraften for hvor- og hvordan tiden i naturen bruges.

Efter hver af mine ture vil jeg i bloggen skrive lidt tekst om mine oplevelser, og vise et par billeder.